Wie is Ross Paterson

BESTE CARRIÈREMOVE
Ondernemen
Wellicht voor de hand liggend, maar de keuze voor het oprichten en succesvol maken van CFO Partners is mijn beste carrièremove geweest. Bezig zijn met wat je echt drijft, je eigen ontwikkeling (en investering daarin) bepalen. Tijd nemen voor onderzoek. Volledig je eigen agenda & prioriteiten bepalen. Kortom het ondernemen geeft de vrijheid en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid om succesvol te zijn in iets wat je echt wilt. Wat mij betreft de basis voor een gelukkig leven.

BLUNDER
Delegeren zonder hulp
Als projectleider taken delegeren zonder me af te vragen welke hulp daarbij nodig is. Vlak voor de deadline zag ik dat de resultaten er niet waren. Het heeft irritatie opgeleverd en tijd gekost om het op te lossen. Dus, als je mensen aanstuurt moet je ze ook helpen.

OVERWINNING
Grootste transitie in historie van multinational
Ik had 4 maanden om de grootste reorganisatie in historie van een multinational voor te bereiden en te begeleiden. Het was mijn verantwoordelijkheid om het nieuwe organogram in te voeren in systemen zodat rapportages, functies, verloning, autorisaties, etc. conform de nieuwe organisatie verlopen. Er zijn meer dan 3000 mutaties in 10+ systemen doorgevoerd. Alles is foutloos verlopen. Met ons team overtroffen we de verwachting. Letterlijk een historische prestatie. 

ADVIES GEGEVEN
Speel open kaart
Op benauwde momenten kan het verleidelijk zijn om zaken optimistischer voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Juist op deze momenten is het cruciaal om open kaart te spelen.

ADVIES GEKREGEN
Neem een coach!
Dit advies kreeg ik van een goede vriend. In eerste instantie was ik wat huiverig. Waarom? Ik weet wat ik wil. Maar vooruit ik ben op zijn advies ingegaan. Nu heb ik 3 jaar een coach die mij elke twee weken ondersteunt bij het realiseren van mijn leerdoelen. Een moment om stap terug te nemen en te reflecteren.

IDEALE KLANT
Plezier in het vak
Heeft net zoveel plezier in zijn vak als ik. Heeft visie, stelt prioriteiten en weet op welke punten hij/zij/het team moet verbeteren. Staat open voor advies en feedback. Een ideale adviseur is niet zoveel anders dan een ideale klant.