Wie is Bart Vermaas?

BESTE CARRIÈREMOVE
‘Groot denken en niet te benauwd zijn om klein te doen’
Financieel analist worden bij Reed-Elsevier, een groot bedrijf dat groot denkt en niet te benauwd is om klein te doen. En ook: de tweeënhalf jaar die ik voor KPMG in Amerika zat. Hier heb ik geleerd mijn zinnen te halveren en nog eens te halveren – om in de helft van de tijd twee keer zoveel resultaat te boeken.

BLUNDER
‘Ik heb niet beseft hoe belangrijk dat moment voor mij zou zijn’
Dat ik niet naar Berlijn ben gegaan toen de Berlijnse Muur viel. Ik, die zo van geschiedenis en Duitsland houd, gefascineerd ben door het bijna naïeve idealisme van het communisme en het toenmalige IJzeren Gordijn. Ik heb niet beseft hoe belangrijk dat moment voor mij zou zijn.

ZAKELIJKE BLUNDER
‘Tien van de vijftien wilden mórgen beginnen’
Lijnmanagers staan meestal niet te juichen voor aanpassingen in de financiële processen. Toen ik tien van de vijftien lijnmanagers zover had dat ze morgen wilden beginnen met het invoeren van nieuwe stuurinformatie en meetmethoden, dacht ik dat het project niet meer kon mislukken. Bleek de CFO nog een paar andere punten op zijn agenda te hebben. Ik was de opdrachtgever even uit het oog verloren.

MOOISTE OVERWINNING
Totaal gelukkig
Ik had drie maanden de tijd om een zeer ambitieus programma in te richten. Het was een project van ongekende omvang, met veel stakeholders en een groot budget. Ik was totaal gelukkig omdat ik merkte dat ik in mijn adviesrol helemaal mezelf was en tegelijk ieders vertrouwen wist te winnen. Dat project is een groot succes geworden.

BESTE ADVIES OOIT GEKREGEN
Terug naar de stip!
Een opdrachtgever die me vertelde dat ik ‘na de goal terug naar de stip’ moest. Als je je punt hebt gemaakt en je gelijk hebt gekregen, hoef je daar niet te lang bij stil te blijven staan. Een mooie les in samenwerking waar ik nog wekelijks aan denk.

IDEALE KLANT
Ken uzelf
Weet wat ‘ie wil en is eerlijk over zijn sterke en zwakke punten. Geeft een adviseur de ruimte hem op zwakke punten aan te vullen en te versterken.