Management informatie cre

Onderzoek (klik hier) wijst uit dat Business managers en CFO’s zelf nog altijd niet tevreden zijn over hun management informatie (MI). Opvallend. Want zonder het leveren van (verrassende) prestatieanalyses en aanbeveling over de te nemen acties, heeft een controller amper bestaansrecht.

In de praktijk blijkt dat de relevantie van informatie het nogal eens verliest van de kwantiteit. Het dikke MI boek is over de jaren uitgegroeid tot een allemansvriend. Maar niemand leest het, terwijl het veel tijd kost om te maken. Terug naar de kern. Beperk het tot informatie over de realisatie van de strategische & operationele doelen en de prestatie van het verdienmodel.

Daarnaast is de detaillering van MI vaak onvoldoende. Het rapport ligt op tafel maar voor elke vraag die in een MT gesteld wordt, is extra analyse nodig. “Als er een kpi-score afwijkt, kost het ons nog een week om uit te zoeken hoe dat komt”, aldus een business manager. Daarmee loopt het MT letterlijk achter de feiten aan.

Overigens niet vreemd, als je beseft dat de business controller nog belast wordt met het maken van de MI. Er is simpelweg geen tijd voor analyses en detaillering van MI. Terwijl juist hiermee de controller zijn invloed op besluitvorming (en daarmee zijn effectiviteit) vergroot. Zonder de juiste MI kunnen controllers niet bijdragen aan een meer rendementsgerichte organisatie.

Wij gebruiken 9 kwaliteitscriteria om jouw MI te beoordelen en te verbeteren. Samen met jouw team implementeren we vervolgens verbeteringen. Door te klikken op onderstaande bedrijfslogo's lees je welke resultaten wij voor klanten neerzetten.

Wil je weten hoe we dit voor jou aan zouden pakken? Dan maken wij graag kennis met je!