Finance Strategie als startpunt voor (effectiviteits)verbetering.

Natuurlijk weten de meeste CFO’s wat ze met hun functie willen bereiken. Waar ze staan en wat er verbeterd moet worden. Daar heb je geen strategie voor nodig. Maar de uitdaging zit vaak in de executie van de verbeteringen. En daar heb je wél een finance strategie voor nodig.

Met een finance strategie maak je de ambitie concreet. Je maakt duidelijk welke acties in de tijd nodig zijn om de ambitie te realiseren. Dit is niet zozeer nodig voor de CFO maar om iedereen in de functie te mobiliseren. En dat wordt vaak onderschat. Met een goed verhaal zet je mensen in beweging. Wat denk je, kan iedereen in jouw finance team nu deze eenvoudige vragen beantwoorden?

  • Wat is de ambitie van finance? Waar sta je voor en hoe voeg je waarde toe?
  • Hoe presteer je nu en wat zijn jullie uitdagingen?
  • Wat moet er gebeuren om de ambitie te verwezenlijken?

Een finance strategie geeft je de focus, energie en motivatie van het hele finance team. Iedereen is bereid om een extra stap te zetten voor het realiseren van de gedeelde ambitie. En daarmee is het het startpunt voor substantiële (effectiviteits)verbetering. Finance is all about people!

Klik op onderstaande referenties om te lezen wat het resultaat voor onze klanten betekent. Ben je benieuwd hoe we het doen? Dan maken we graag kennis met je.