Wij verbeteren de effectiviteit van uw controllers

Wij ondersteunen CFO's bij het verbeteren van de effectiviteit van zijn/haar functie. Wij geloven namelijk dat een effectieve finance functie waarde creëert. Simpelweg door de organisatie rendementsgericht te maken en houden.

Uit onderzoek blijkt (klik hier) dat controllers effectief zijn zodra zij in de besluitvorming aandacht hebben voor toekomstige prestaties en de acties die gericht zijn op prestatieverbetering ondersteunen en monitoren. In de praktijk is er nog te weinig aandacht voor deze effectiviteit.

Er zijn drie knoppen waar een CFO aan kan draaien om de effectiviteit van zijn controllers te verbeteren. Goede managementinformatie met analyses zijn überhaupt nodig om feiten op tafel te leggen en een discussie over rendement te voeren. Daarnaast hebben controllers de persoonlijke competenties nodig om invloed en impact te hebben aan een MT tafel. Tot slot moet de organisatie van de financiële functie het ook mogelijk maken dat business controllers in staat zijn om hun rol te pakken. In de praktijk zijn business controllers nog voor meer dan 60% van hun tijd bezig met financial control activiteiten (zoals het maken van rapportages).

De crux om structurele verbetering van effectiviteit te realiseren zit 'm in de integrale aanpak van de drie onderwerpen. Het klinkt theoretisch maar is heel logisch als je vanuit de praktijk redeneert. Een business controller met sublieme persoonlijke competenties maar zwakke MI is nog niet effectief en draagt daarmee onvoldoende bij aan het creëren van een meer rendementsgerichte organisatie.

Wij zijn dagelijks bezig om effectiviteit van controllers te verbeteren. In onderstaande referenties leest u wat het voor onze klanten oplevert.

Wilt u de effectiviteit van uw controllers meten en vergelijken met andere organisaties? Of wilt u simpelweg de effectiviteit van uw controllers verbeteren? Neem contact met ons op, wij helpen u daar graag bij!