Verbeter effectiviteit met competentie ontwikkeling

Van oudsher zijn de sociale competenties van controllers de zwakste schakel in hun effectiviteit. Je kunt nog zo'n fantastische analyse hebben in PowerPoint, maar mensen geloven mensen en geen papier. CFO’s kunnen hun controllers hierbij helpen door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van hun mensen.

Je kunt meer invloed uitoefenen op het gedrag (en dus de competenties) van controllers dan je denkt. Wat zijn de competenties die relevant zijn om goed te presteren in de organisatie en binnen jouw financiële functie? Staan deze in het competentieprofiel? En wordt dit profiel gebruikt bij het aannemen, beoordelen en ontwikkelen van controllers? Zomaar wat vragen die je al op weg kunnen helpen.

 

Nadat wij met jou en jouw team samenwerken, begrijpen controllers welke prestaties van hen gevraagd worden. Welk gedrag nodig is om succesvol te zijn en op welke onderdelen zij moeten verbeteren. Daarnaast hebben ze alle benodigdheden om zich te verbeteren. Het resultaat? Tevreden en gemotiveerde mensen. Finance is all about people!

Wil jij de effectiviteit van controllers verbeteren door te investeren in de competentie ontwikkeling van jouw controllers? Dan maken we graag kennis met je.