Masterclass Controlling "No Escape"

Beste controller,
Ben jij toe aan een volgende stap in jouw rol als controller? Leg je de lat graag hoog voor jezelf? Heb je daarvoor al een paar mooie uitdagingen in je hoofd die je graag aangaat? Zou je het geweldig vinden om een team naast je te hebben - off the record - waarmee jij kan sparren over inhoud en jouw aanpak? Waarin de waan van de dag voor jou even geen rol speelt? En jouw persoonlijke groei en die van jouw business centraal staan?

Maar ook omgekeerd: Vind jij het ook waardevol om met een paar geselecteerde collega controllers mee te denken over hun praktische uitdagingen?

Dan is deze masterclass perfect voor jou: In 4 maanden tap je in op de kennis en ervaring van anderen en zij op de kennis en ervaring van jou. In een klein en select team zetten we elkaar op scherp en gaan we concreet met elkaar aan de slag. Niet alleen met ideeën vooraf, maar ook met raad en daad tijdens de uitvoering.

Unieke aanpak

 • Persoonlijk. Je gaat met vier gelijkwaardige deelnemers aan de slag. De interactie is intensief in 4 groepssessies en 4 individuele coaching sessies.
  “No Escape”.
 • Eigen uitdagingen op tafel. Die kiezen we bij de intake. We kiezen uitdagingen die bij dicht elkaar liggen met behulp van 7 hoofdthema’s. De gekozen uitdagingen zijn de kern van de Masterclass.
 • Hard én zacht: naast ‘harde’ Finance onderwerpen kom jij aan bod als mens, leider, coach en business partner. Jouw stijl en aanpak en de resultaten van een persoonlijkheidstest komen aan de orde. Je ontdekt welke vaardigheden voor jou belangrijk zijn om aan te werken en hoe je dat kan doen.   
 • Inspiratie én executie: niet alleen nieuwe ideeën opdoen, maar ook een slimme aanpak op tafel krijgen.
 • Professionele begeleiding: Rob Leicher en Bart Vermaas leiden de Masterclass. Ze zijn no-nonsense. Ze dagen uit. Met humor. En brengen hun eigen kennis en ervaring in.
 • Rendabel en efficiënt: We pakken 4 keer een groepssessie van een halve dag met 4 individuele coaching gesprekken tussendoor. Jouw uitdaging wordt daarin ingevuld en opgevolgd. Deze masterclass kost je geen tijd, maar levert je tijd op: “You will do the right things” en “You will do things right”.

Wat betekent deze aanpak voor jou als kandidaat?

 • Belangrijk is dat je gedreven bent om serieuze stappen te maken. Zowel als professional, als leider en als mens. En dat is nooit gemakkelijk.
 • Je brengt bij Rob en Bart twee uitdagingen in, die voor jouw business en voor jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk zijn. 
 • Je wordt in de groep stevig uitgedaagd op jouw zienswijze en aanpak. Met een persoonlijkheidstest en individuele coaching zul je kritisch naar jezelf kijken.
 • Je bereidt je voor elke sessie goed voor. Aan de groep maak je snel duidelijk hoe jouw bedrijf en Finance in elkaar zit. Je focust je op de essentie. Je geeft aan welke uitdaging je wilt aangaan en waar de key issues zitten. En waar je misschien mee worstelt als leider in Finance.
 • De groep geeft je waardevolle input, tips & tricks waarmee je aan de slag gaat.
 • De voortgang en het resultaat van jouw acties worden in de groep besproken. En met vragen en adviezen van de groep ontdek waarop je onderweg kunt bijsturen.
 • In de laatste sessie blikken we terug op de hele periode: wat heb je bereikt? Wat was bepalend voor dit succes? Maar we blikken ook vooruit: welke volgende stappen zijn nu van belang voor jou? 
 • Als je na de Masterclass ondersteuning nodig hebt dan zijn extra sessies met de coaches voor je beschikbaar. We laten pas los als het werkt!

De Win-Win van de Masterclass

Voor een maximaal effect van de Masterclass gaan we drie dingen doen:

 1. Vooraf kiezen we die persoonlijke uitdagingen die aan elkaar verwant zijn. Dat doen we aan de hand van zeven hoofdthema’s van Finance-ontwikkeling.
 2. We maken snel en intensief met elkaar kennis om openheid en vertrouwen in de groep te realiseren. We hebben daarin een eigenzinnige aanpak.
 3. We spreken duidelijke spelregels met elkaar af, die we onderweg gaan gebruiken.

Met 7 hoofdthema’s kiezen we de rode draad

Om voor elke deelnemer een zo groot mogelijk effect uit de Masterclass te halen zullen de persoonlijke uitdagingen met elkaar overeenkomsten hebben. De ondersteuning van elkaar is daardoor waardevol voor iedere deelnemer. De overeenkomst van de persoonlijke uitdagingen creëren door ze te koppelen met behulp van zeven hoofdthema’s van Finance ontwikkeling (de “harde kant”):

 1. Strategisch Management:
  • Strategische uitdagingen, nieuwe businessmodellen, proces van strategische planning en jouw adviserende rol als controller.
 2. Rendement en waarde:
  • Rendementsanalyses op nieuwe dimensies van je businessmodel, business intelligence, kostenstructuur, make or buy beslissingen en performance analyse.
 3. Planning & Control:
  • Vernieuwing van het (global) planning & control proces, kwaliteit van managementinformatie, budgettering en forecasting.
 4. Cash management en reductie van werkkapitaal.
  • Wat is de potentie? Hoe maak ik sturen op cash een business feestje? Hoe volg ik kasstroom in de praktijk en stuur ik onderweg bij?   
 5. Mergers & Acquistions:
  • Financiering, waardering, omgaan met nieuwe aandeelhouders (bijv. private equity) en cashen van synergie.
 6. Backbone van Finance:
  • Vernieuwing IT-landschap, Shared Services, standaardisering van transactieverwerking en rapportage.
 7. Operating Model van Finance:
  • Structuur van Finance, rapportagelijnen van de Finance organisatie, functioneren van business vs. financial control, nieuwe rollen en de selectie en ontwikkeling van mensen. 

Hoe werken we aan jouw zachte kant?

Uit een persoonlijkheidstest vooraf en met jouw opstelling en werkwijze zullen we vaardigheden belichten die van belang zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We gaan daar ook mee met jou aan de slag. Zoals bijvoorbeeld:

 1. Gespreks -en interviewtechniek;
 2. Situationeel leiderschap en hoe je dat goed toepast;
 3. Overtuigingskracht en effectieve beïnvloeding;
 4. Presentatievaardigheden;
 5. Leerstijlen en van jezelf, collega’s en je organisatie. En wat je daaraan hebt;
 6. Persoonlijke effectiviteit zoals jouw balans privé-werk, delegeren vs. zelf doen en
 7. Hoe je een Finance community ontwikkelt.

Aanmelding en intake

Kandidaten hebben academisch denkniveau en 5 à 10 jaar werkervaring in controlling rollen.

 • Na jouw aanmelding nodigen we je uit voor een gesprek over jouw rol en jouw uitdagingen.
 • Het is belangrijk dat je je openstelt voor veel interactie en uitdaging, waarbij je zelf in de spotlight komt te staan.
 • We vragen jou om na te denken over twee concrete uitdagingen die je graag in de Masterclass wil inbrengen die jouw business en jouw rol als controller moet versterken.
 • Bart en Rob stemmen de deelnemersprofielen en ingebrachte uitdagingen op elkaar aan. Zo stellen we de groep en het programma samen.

Aanmelden is eenvoudig: Stuur een mail naar bart.vermaas@cfopartners.nl  of bel naar Bart Vermaas: +031 6 1003 9498

Je gaat weg met:

 • Nieuwe kennis en inzichten hoe jij jouw uitdagingen kan realiseren.   
 • Out of the box ideeën en praktische ervaring van zes vakgenoten.
 • Eén op één coaching gesprekken waarin je in alle rust over jouw persoonlijke situatie en uitdagingen hebt doorgesproken.
 • 32 PE-uren erkend door het NBA en de VRC.
 • Een certificaat van deelname
 • Een reader met de meest favoriete artikelen van Rob en Bart.

Data en locatie:

Vrijdagen op 27 maart, 24 april, 15 mei en 12 juni 2020.

Carlton President Hotel, Floraweg 25, Maarssen.

Alle dagen starten met de lunch om 12.30 en we eindigen om 17.30.

Op vrijdag 24 april en 15 mei kiezen we een bedrijfslocatie van een deelnemer.    

Jouw investering:

De investering voor deze Masterclass bedraagt 3.395, - excl. BTW per persoon. Dit bedrag is inclusief de vier gezamenlijke sessies, alle coaching sessies, koffie, thee, lunch en externe accommodatie.

Wil je meer weten?

Download hier dan onze brochure: http://www.cfopartners.nl/media/files/Brochure%202e%20editie%20Masterclass%20Controlling%20No%20Escape.pdf

Of lees deze reviews van deelnemers die jou voorgingen: